Bli körledare hos oss

Joyvoice är Sveriges största körkursverksamhet. Vi finns över hela landet och har idag närmare 200 körer med över 30.000 sångglada deltagare som sjunger med oss varje år.

Vi söker engagerade sångare och sångerskor med god vana för stämsång som vill leda en egen kör en kväll i veckan under 12 veckor per termin (vårtermin och hösttermin) på sin ort. Du ska ha god fallenhet för att på ett positivt och glädjefyllt sätt leda och inspirera en grupp. Du ska vara sång- och stämsäker och ha goda musikaliska erfarenheter. Antingen via utbildning och arbete, eller via hobbyverksamhet. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av att vara körledare och inte heller kunna noter då vi enbart lär ut på gehör och via förinspelade ljudfiler från vår låtbank.

Inga noter

I Joyvoice körer ska alla kunna delta och känna sig välkomna. Därför jobbar vi inte med noter utan erbjuder våra körledare och kördeltagare att få stämmorna förinspelade på ljudfiler. Körledaren lär ut stämmorna på plats via gehör och deltagarna kan sedan använda ljudfilerna för att öva hemma. Denna metod är mycket effektiv och omtyckt bland våra medlemmar.

Vad är Joyvoice?

Joyvoice verksamhet bygger på att sprida glädje och positiv energi. Körmedlemmarna får känna gemenskap och utmanas att våga släppa loss i sin sång som är stärkande för både kropp och själ. Joyvoice grundades 2014 i Linköping av sångcoachen och körledaren Hanna Rydman. Där finns idag fyra körer med närmare 800 deltagare. Joyvoice öppnar hela tiden upp på nya platser och hittills har vi 180 körer över hela Sverige med över 12.000 härliga och sångglada deltagare. Alla våra körer sjunger pop och rockhits och är anpassade för att alla som vill ska kunna delta. Vi har många deltagare som börjar hos oss som nybörjare. Vi har också många som är mycket rutinerade och sångvana. Våra medlemmar är i alla åldrar. Från ca 12 år och utan gräns uppåt. Alla som vill sjunga är välkomna.

Låtbank

Joyvoice har en egen låtbank med bakgrunder och förinspelade arr (stämmor) med allt ifrån popvisor av Ted Gärdetad, radiohits av Katy Perry och ABBA till rockklassiker av Bon Jovi. Du som ledare väljer fritt från låtbanken vilka låtar du vill sjunga med din kör. Alla låtar är 3-stämmiga och stämmorna är namngivna Sopran, Alt1 och Alt2. Men kan givetvis även sjungas av Tenor och Bas. Du som körledare lär dig stämmorna i förväg och lär sedan kören vidare på gehör på repen. Emellan och inför körrepen kan medlemmarna lyssna och öva på sina stämmor via ljudfilerna. Eftersom vi sjunger till bakgrunder finns det inga krav på att du som körledare ska kunna spela något instrument.

Vi söker dig som

Vi söker dig som är sångvan och stämsäker. Du behöver inte ha lett kör tidigare men ska älska att inspirera och sprida sångglädje till andra. Du ska våga vara en tydlig ledare och känna dig bekväm i att leda en grupp. Inga notkunskaper behövs då vi endast jobbar på gehör. Vi använder oss inte utav instrument utan sjunger alltid till bakgrundsmusik.

Så här gör du din ansökan

  • Skriv en presentation av dig själv. Beskriv din personlighet samt lite tidigare erfarenheter av musik, sång, körsång, ledarskap osv.
  • Bifoga en bild på dig själv.
  • Skicka med en länk till en video där vi kan höra dig sjunga. Det kan vara från något uppträdande du gjort eller bara filmat enkelt med din mobilkamera eller liknande. Det går även bra att skicka en ljudfil.

Maila detta till rekrytering@joyvoice.se

Vi ser fram emot din ansökan!
//Joyvoice

Mer info

Joyvoice hanterar all kundtjänst och administration så som anmälningar, kundkontakt etc. Vi bokar lokal för körrepen och står för all marknadsföring. Körledaren får fast lön enligt avtal. Lönen presenteras vid ev. anställning.

  • Antal körtillfällen per termin: 12 (1 tillfälle/vecka á 75 min)
  • Körterminer per år: 2
  • Planerad körstart: HT2017 startar i början av sep
  • Kördeltagarna betalar terminsavgift på 895:-
  • Varje termin ska avslutas med någon form av uppträdande i körledarens regi.

Du som ny körledare på Joyvoice får gå vår körledarutbildning inför din första termin. Alla nya körledare bjuds in till en gemensam kurshelg (lör-sön) där vi utbildas, träffas och har trevligt, nätverkar och lär känna varandra. Kurshelgen inför hösttermin 2017 är 2-3 sep.

Om du har frågor så mailar du dom till rekrytering@joyvoice.se

Joyvoice söker körledare